19 Temmuz 2012 Perşembe

Osmanlı'nın Son Savaşı - Turan Hayalinden Sevr'e

Erdoğan Aydın'ın son kitabı

KİTAP TANITIM

OSMANLI'NIN SON SAVAŞI
Turan Hayalinden Sevr'e
Erdoğan Aydın, Kırmızı Yayınları

Bir ülke düşünün ki, varlığını sona erdirecek bir savaşa, hükümetinden, meclisinden, genel karargâhından ve devlet başkanı olan padişahından gizli girmiş olsun!

Bir ülke düşünün ki, bu oldu-bittiden sorumlu olan harbiye bakanının karar ortağı, kendi ülkesinin yetkili kurumları değil de Alman Büyükelçisi ve generalleri olsun!

Bir ülke düşünün ki, meşru yönetim organları, savaşa girildiğini, limanları durup dururken bombalanan Rusya’nın protestosuyla öğrensin!
Bütün bunlar insana inanılmaz geliyor ama Osmanlının I. Dünya Savaşına girişi, tam da böyle gerçekleşti ve İmparatorluk, tipik bir derin devlet operasyonuyla kendisini savaşta buldu.

Yaygın çarpıtmalara konu olan bu süreci aydınlatmak, tarih bilincimiz üzerindeki ipotekleri kaldırıp dünden bugüne taşınan sorunları aşmak için zorunludur. 

Bu kitapta Osmanlı’nın, yok oluşu pahasına Savaş’a sürüklenişi ve gözünü Turan’a dikmiş bir ‘Enverland’ haline getirilişinin trajik öyküsünü okuyacaksınız

Tarihçi-yazar Erdoğan Aydın'ın son kitabı hakkında Haber Türk'te Balçiçek Pamir'in Söz Sende programındaki söyleşi iki ayrı video olarak izlenebilir :

http://tv.gazetea24.com/yazar-erdogan-aydin--la------osmanli--nin-son-hayali----kitabi-konusuluyor.-04.07.2012-izle-e_7_2012-07-04_18:15:00_57528_0.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yusuf.nazim1@gmail.com